Ontdek de regio

De ruime omgeving rond vakantiewoning ‘t Kapelhuis biedt je allerlei redenen op erop uit te trekken.

De natuur lonkt, de musea en steden nodigen je uit, wijnen en bieren dienen te worden geproefd, en onvermijdelijk genoeg is er ook de historiek van de oorlogen. Teveel om op te noemen! We hebben hier voor jullie een selectie gemaakt. Aan jullie om te proeven, beleven, voelen, genieten!

Beleef het buitenleven

Onze vakantiewoningen liggen midden in de natuur. Denk je aan Heuvelland en Poperinge, dan denk je aan bossen, glooiende akkers, groene weides, ruimte en vergezichten. Er zijn zoveel mooie natuurdomeinen waar het heerlijk vertoeven is.

De grote goesting

Proeven, genieten van het goede leven.. In de Westhoek hebben we de beste wijnen, de lekkerste bieren, de leukste volkscafés. Proef de korte keten, de streekprodukten, kom genieten van een lekker taartje of gezonde lunch in ons eigenste eet- en koffiehuis Atelier Hortense!

Charmante dorpen/Steden met verhalen

De Westhoek, dat zijn ook charmante dorpen en kleine steden met heel wat musea. Denk Ieper, Poperinge, en waarom niet Rijsel, net over de grens? Heel wat te beleven en te zien!

Oorlog in de Westhoek

Onlosmakelijk verbonden met onze streek, is niet enkle de herinnering aan de Wereldoorlogen, maar ook aan de Koude Oorlog. Onder de Kemmelberg ligt de Commandobunker, gelukkig nooit gebruikt. In Poperinge kun je nog steeds een bezoek brengen aan het Talbot House, waar Britse soldaten even konden gaan uitrusten.

Actief ontspannen

Vakantiehuis ’t Kapelhuis sluit via een bospaadje achter het huis dadelijk aan op knooppunt 31 vanwaar je schitterende wandelingen kunt maken. Ook het het Scherpenbergpad, het Stiltepad en het Tweebergenpad komen voorbij.

Aansluiten op het Fietsnetwerk Westhoek Zuid kan tussen knooppunten 98 en 99 op zo’n 500 meter van ‘t Kapelhuis. De West-Vlaamse Bergen Fietsroute (45 km) passeert aan de voet van de Rodeberg en er komen ook tal van mountainbike routes voorbij : de rode (37 km), groene (27 km) en gele (13 km) route.

 

Voor wie houdt van paarden, kun je bij de buren gaan paardrijden, hier start ook de Rodeberg Ruiterroute.

Tofste uitjes voor het gezin

Het regent, wat gaan we doen? Nee, er is geen slecht weer, enkel slechte kleren! Maar wil je toch binnenschuilen, dan zijn er heel wat leuke activiteiten voor het hele gezin!

Beleef het buitenleven

De grote goesting

Charmante dorpen/Steden met verhalen

Oorlog in de Westhoek

Actief ontspannen

Tofste uitjes voor het gezin